De Online Stagemarkt en Online SpeeddatesHet leven van de student ziet er, vanwege de Coronacrisis, op dit moment heel anders uit. Veel onderwijsinstellingen hebben de deuren nog gesloten, het onderwijs is gedigitaliseerd en toetsen en examens zijn uitgesteld of gaan niet door.

Een ander belangrijk gevolg van de Coronacrisis voor studenten is het wegvallen van stageplekken. Uit cijfers van de Limburger blijkt dat er in totaal ruim 54.000 studenten kampen met studievertraging door het Corona-virus. Vooral hbo-studenten en studenten met veel praktische vakken, kampen met vertraging in hun studieloopbaan. Sommige bedrijven hebben namelijk moeten besluiten om de stages van studenten vroegtijdig te beëindigen, dit omdat de veiligheid en gezondheid van de stagiaires niet kon worden gegarandeerd.

Een andere ontwikkeling is dat het voor veel studenten die op zoek zijn naar een leuke en uitdagende stage voor het komende studiejaar lastiger is deze plek te vinden. Het vinden van een goede stageplek wordt simpelweg door de Corona-maatregelen bemoeilijkt.

Om de studenten hiermee te helpen en mede een oplossing te bieden heeft Meet the Youngsters samen met Keyport2020 en Leren en Werken Noord Limburg twee unieke online events georganiseerd… De Online Stagemarkt. De Online Stagemarkt biedt studenten de mogelijkheid om, ondanks de Coronacrisis, contacten te leggen met verschillende bedrijven en te kijken of er een match is. Studenten kregen een halve middag de gelegenheid om met diverse bedrijven naar keuze te speeddaten over de (stage)mogelijkheden in digitale meetingrooms. 

De eerste editie heeft twee juni plaatsgevonden. Bij deze editie stond de omgeving Midden-Limburg centraal. Twee weken later, 16 juni, stond Noord-Limburg centraal bij de tweede editie. Het event is door veel bedrijven en studenten positief bevallen.

Reactie van Sif Group, een van de deelnemende bedrijven:

 “Als het past, doen we een volgende keer graag weer mee. De studenten krijgen namelijk in een kort gesprek een heleboel informatie. Ik vind de Online Stagemarkt een super initiatief!”

Reactie van Jara, een van de deelgenomen studenten:

“Ik vond de manier waarop de Online Stagemarkt was ingericht erg handig en efficiënt. De bedrijven konden op deze manier meerdere studenten in één keer bereiken. Tevens konden wij ook naar elkaars vragen luisteren.

Ik heb helaas nog geen concrete stageplek gevonden, maar er is wel nog contact met de bedrijven. Misschien dat dus alsnog wat mogelijk is!

Ik heb me ook ingeschreven voor de tweede speeddate op 16 juni”