Sterck Magazine: “Online Carrièreplatform koppelt jongeren aan bedrijven“

ONLINE CARRIÈREPLATFORM
KOPPELT JONGEREN AAN BEDRIJVEN


Een geschikte stageplaats vinden is voor jongeren niet altijd makkelijk.
Tegelijk is er bij veel bedrijven wel een nood aan stagiaires, maar vinden ze die niet zo vlot of hebben ze de tijd niet om hen te screenen.
Meet the Youngsters, een samenwerking met VKW Limburg, VDAB en Provincie Limburg, pakt dat probleem aan.


“Het idee ontstond in Nederlands-Limburg. We merkten dat veel jongeren voor hun studie en
stages naar de grotere steden trokken waardoor ze vaak niet op de hoogte bleken van bedrijven in hun eigen regio.
Vandaar het idee om een platform op te richten voor jongeren en werkgevers: Meet the Youngsters”, legt accountmanager Luc Michon uit.

In Belgisch-Limburg startte het initiatief een drietal jaar geleden – in samenwerking met VKW Limburg, VDAB en Provincie Limburg en ook hier loopt het vlot. Al 150 bedrijven en meer dan 2.000 studenten maken er gebruik van. Luc Michon: “Die aantallen krikken we liefst op natuurlijk. Want zo helpen
we nog meer jongeren zich te oriënteren op de arbeidsmarkt, wat ook voordelig is voor de bedrijven.”


Gastcolleges en projecten


Hoe het precies werkt?
Tijdens gastcolleges op verschillende onderwijsniveaus gaat Meet the Youngsters met jongeren in gesprek.
“Jongeren maken een profiel aan, zij vullen hier hun persoonlijkheidskenmerken, competenties en interessegebieden in. Bedrijven maken een bedrijfsprofiel aan, zij vullen hier hun bedrijfscultuur, persoonlijkheidskenmerken en vakgebieden in. Vervolgens ontstaat er een match op basis van bovenstaande criteria en wordt aan de hand van algoritmes bepaald hoeveel procent de match is. Als bedrijf kan je stageplekken posten, een pool van interessante jongeren samenstellen en rechtstreeks met hen communiceren. Het is geen vacaturesite. We geven jongeren een referentiekader en we geven bedrijven de kans om jong talent te vinden en aan hun employerbranding te werken. Zo
nemen we bedrijfsvideo’s op, organiseren we jobbeurzen, speeddates en projecten om de zichtbaarheid op regionaal vlak te vergroten en om verbindingen met lokaal talent mogelijk te maken.”

Ondernemers krijgen op dit moment één jaar gratis toegang tot het platform plús de mogelijkheid om deel te nemen aan events en projecten van Meet the Youngsters.