Student zijn tijdens de Coronacrisis – Alaa Issa

Door de uitbraak van het Corona virus hebben heel veel bedrijven hun systeem drastisch moeten veranderen. Vele mensen werken volledig vanuit huis, of gedeeltelijk op kantoor, terwijl de ander zijn complete zaak dicht gooit. Voor studenten is deze tijd ook erg zwaar gevallen, niet alleen is het systeem van scholing in deze tijd aangepast, ook werken stagiaires vaak volgens een ander systeem. Hoe zit het dan met de studenten actief bij Meet the Youngsters? Bij Meet the Youngsters zijn iedere periode 3 stagiaires actief met ieder een verschillende kijk op het bedrijf. Een van deze stagiaires is Alaa. Alaa is student aan de opleiding International Business en is op 10 februari 2020 gestart met zijn stage.

Mijn naam is Alaa, ik kom uit Syrië en ik studeer International Business in Maastricht. Voor mijn afstudeerstage was ik op zoek naar iets anders, een bijzondere manier om mijn studie af te ronden en met Meet the Youngsters vervul ik deze wens. Sinds ik in februari begon, was elke dag anders en had ik veel taken tot het Cornavirus zich begon te verspreiden en we voornamelijk vanuit thuis moesten gaan werken. In eerste instantie dacht ik dat het saai zou worden om alleen te werken, maar gelukkig was dat bij Meet the Youngsters niet het geval. Het huidige systeem dat nu wordt gehanteerd, werkt perfect voor mij . Alles verloopt digitaal, twee keer per week hebben we een online teammeeting en wanneer iemand hulp nodig heeft bij een taak of een vraag, wordt dit binnen het team opgenomen. Juist door deze samenwerking worden mijn compertenties nog verder ontwikkeld. Met name de verhouding met samen werken en zelfstandig werken bevalt me goed.

“I advise all international students to use the platform of “Meet the Youngsters” especially to find suitable opportunities in this difficult time.”