Student zijn tijdens de Coronacrisis – Guus Urlings

Door de uitbraak van het Corona virus hebben heel veel bedrijven hun systeem drastisch moeten veranderen. Vele mensen werken volledig vanuit huis, of gedeeltelijk op kantoor, terwijl de ander zijn complete zaak dicht gooit. Voor studenten is deze tijd ook erg zwaar gevallen, niet alleen is het systeem van scholing in deze tijd aangepast, ook werken stagiaires vaak volgens een ander systeem. Hoe zit het dan met de studenten actief bij Meet the Youngsters? Bij Meet the Youngsters zijn iedere periode 3 stagiaires actief met ieder een verschillende kijk op het bedrijf. Een van deze stagiaires is Guus. Guus is student aan de opleiding International Business en is op 4 mei 2020 gestart met zijn stage.

Best gek om midden in zo’n rare tijd te beginnen aan je stage zou je zeggen, toch?

Bij mij viel dit echter allemaal heel erg mee aangezien Meet the Youngsters helemaal gewend is te werken met stagiaires, ik ben momenteel namelijk de derde stagiair. Direct werd ik ingewerkt, voorgesteld aan het team én werd me uitgelegd wat mijn te verrichten taken zouden inhouden de komende periode.

Hoe ziet zo’n werkweek er dan nu precies uit?

In principe is het zo dat ik een dag per week op kantoor werk en de rest van de week vanuit thuis werk. Dit betekent niet dat er hierdoor weinig tot geen contact is binnen het team, aangezien er twee-wekelijks een videogesprek plaatsvindt waarin het hele team o.a. de samengestelde doelen bespreekt en de to do’s, maar ook bij vragen kunnen we ten alle tijden terecht bij elkaar.