Mogelijkheden in de Euregio… Cleverland!

Een van de leuke initiatieven in Limburg op het gebied van werkgelegenheid is Euregio Campus. Onder het motto Studeren en Werken in de euregio’ wil Euregio Campus jongeren enthousiasmeren voor de aantrekkelijke studie- en werkmogelijkheden in de euregio rijn-maas-noord. Met een euregionaal profiel hebben werkzoekenden een streepje voor op de arbeidsmarkt.

Het project Euregio Campus

Het Interreg project Euregio Campus, dat op 1 januari 2019 is gestart, loopt tot eind 2021 en krijgt in totaal 1,8 miljoen euro van de Europese Unie, de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en de Nederlandse provincie Limburg. Project partners zijn de Fontys Venlo, de Hochschule Niederrhein en de steden Krefeld,Mönchengladbach en Venlo. Bezoek ook de website www.euregiocampus.eu voor meer informatie.

Rol Meet the Youngsters

Meet the Youngsters draagt bij aan dit project door gastlessen te organiseren gericht op het studeren en werken in de euregio. De gastlessen zorgen voor het enthousiasmeren van jongeren voor de aantrekkelijke studie- en werkmogelijkheden in de euregio Rijn-Maas-Noord.