Mogelijkheden in de Euregio… Cleverland!

Als student of starter meer te weten komen over de mogelijkheden in de Euregio?

 

Een van de leuke initiatieven in Limburg op het gebied van werkgelegenheid is Cleverland, zij organiseren met Fontys op 16 en 17 september een aantal Round Table sessies.

Het doel is om hoog opgeleide Nederlandse en Duitse werkzoekenden en werkgevers bij elkaar te brengen. Met een euregionaal profiel hebben werknemers een streepje voor op de arbeidsmarkt.

 

Doelgroepen van de Roundtable gesprekken zijn bedrijven, HBO/ WO studenten, pas afgestudeerden en werkzoekenden. De deelnemers kunnen via de chatfunctie reageren en vragen stellen.

Inschrijven kan gratis! Klik hier om je gratis in te schrijven.

Programma van de online Round-Table gesprekken

Woensdag 16 september
11.00 uur Round Table gesprek: De maakindustrie in Cleverland: onbekend maakt onbemind.

In Cleverland is er geen enkele sector die meer toegevoegde waarde creëert dan de maakindutrie. De sector krijgt echter niet de aandacht die het verdient. Welke kansen zijn er voor jou binnen de maak industrie in Cleverland euregio?

 

13.30 uur Seminar: What’s happening @ Brightlands Campus Greenport Venlo?

Wat gebeurd er binnen Brightlands Venlo? Brightlands Campus is een open innovatie community in Limburg met ruim 24.000 innovatieve ondernemers, onderzoekers en studenten. Tevens werken zij samen in euregionale projecten op het gebied van voeding, duurzaamheid, gezondheid en digitalisering. Zijn er kansen voor jou?

 

Donderdag 17 september
11.00 uur  Round Table gesprek: Werven over de grens competenties en cultuurverschillen

Deze sessie gaat over competenties en cultuur verschillen. Hoe worden competenties aan weerszijden van de grens begrepen en hoe kan je met verschillen omgaan?

 

13.30 uur  Seminar: Werken in de Euregio, kansen en uitdagingen

Kansen en mogelijkheden aan de ander kant van de grens. Hoe weet ik of dit voor mij interessant is? Hoe vind ik werk en waar dien ik dan rekening mee te houden als ik aan de andere kant van de grens wil gaan werken?

 

Het project Cleverland

Het Interreg project Cleverland, dat op 1 januari 2019 is gestart, loopt tot eind 2021 en krijgt in totaal 1,8 miljoen euro van de Europese Unie, de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en de Nederlandse provincie Limburg. Project partners zijn de Fontys Venlo, de Hochschule Niederrhein en de steden Krefeld,Mönchengladbach en Venlo.