Venlo Studentenstad

Venlo Studentenstad tekent samenwerkingsovereenkomst met Meet the Youngsters om samen jong  talent te verbinden, boeien en benutten voor en met het bedrijfsleven van Venlo.

 Het meerjarenprogramma Venlo Studentenstad is een samenwerking van: Fontys Venlo University of Applied Sciences, HAS Hogeschool Venlo, Maastricht University Campus Venlo, Antares, Woonwenz Woningcorporatie, Stichting Venlo Partners, Vereniging Ondernemend Venlo en de gemeente Venlo.

Samen hebben ze een aantal uitgangspunten opgesteld met als kernboodschap ‘boeien, binden en behouden’ van jong talent voor het bedrijfsleven in en rondom Venlo.

Meet the Youngsters is hét online (carrière) platform waar jongeren in contact komen met innovatieve en inspirerende werkgevers. Meet the Youngsters ondersteunt jongeren met zijn of haar regionale arbeidsmarkt oriëntatie en een bedrijf met zijn employer branding. Zo willen ze ervoor zorgen dat méér jongeren kiezen voor een uitdaging bij een bedrijf in de (Eu)regio.

De doelstellingen en activiteiten van Venlo Studentenstad en Meet the Youngsters sluiten naadloos op elkaar aan. Meet the Youngsters en Venlo Studentenstad gaan dan ook graag samen aan de slag om de ambities waar te maken.

 

In de database van Meet the Youngsters zitten op dit moment meer dan 500 bedrijven uit de (Eu)regio en meer dan 10.000 jongeren hebben reeds een profiel aangemaakt. Door de matchingcriteria bouwt een bedrijf structureel aan een pool van studenten en young professionals. Daarnaast bouwt een student tegelijkertijd aan een netwerk van bedrijven. Op deze manier is ook een follow-up mogelijk van activiteiten die worden ondernomen.

 

De Zorggroep is de eerste organisatie die samen met Venlo Studentenstad en Meet the Youngsters binnen deze samenwerking de stap zet om nog meer te laten zien welke mooie kansen De Zorggroep allemaal biedt. “De zorg is volop in ontwikkeling. We willen jongeren laten zien hoe dynamisch, uitdagend en innovatief de sector is”, aldus bestuursvoorzitter Marc van Ooijen.

 

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich nu aanmelden om lid te worden op het platform. Aanmelden gaat gemakkelijk en snel via info@meettheyoungsters.nl 

Door de samenwerking met Venlo Studentenstad ontvangen de eerste bedrijven een voucher ter waarde van een halfjaar MKB partnerschap.

 

Om werkgevers verder in de spotlight te zetten organiseert Meet the Youngsters voor het 7e jaar de verkiezing Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg. Hiervoor kunnen bedrijven zich vanaf nu weer inschrijven via www.aantrekkelijkstewerkgever.nl

 

Jos Meessen, Meet the Youngsters,  jos@meettheyoungsters.nl /06-51524766

Jeroen Hollewijn, Meet the Youngsters, jeroen@meettheyoungsters.nl / 06-42120989